Ο στείρος επιστημονισμός της νέας τάξης. (28/1/2021)


     Η κρίση συνεχίζεται. Ασάφεια και αβεβαιότητα. Οι σοφοί υπερειδικοί και ο αυταρχισμός των κυβερνώντων. Μια κατάμαυρη σελίδα της ανθρώπινης ιστορίας. Ένας τεχνολογικός μεσαίωνας. 
     Η διάχυση των δεδομένων της ηλεκτρονικής υστερίας τρομοκρατεί τους πολίτες καθημερινά. Τα σχολεία παίζουν το παιχνίδι των lock-down, σαν το κρυφτό, ασύστολα. Δεν υπάρχει αντίλογος. Αντίθετα, απειλείται όποιος έχει ερωτήματα. Τα αυτοματικά παπαγαλάκια των ΜΜΕ οργιάζουν. Ο φονταμενταλισμός του ψηφιακού «πολιτισμού» οδηγεί σε έναν νέο τύπο ναζισμού. 
     Καμία εξήγηση τι προκαλεί τις αλλεπάλληλες μεταλλάξεις του ιού. Ποιος ο μηχανισμός; Καμία ενημέρωση του τι προκαλεί τη συστημική ανικανότητα του ανοσοποιητικού να παράξει αντισώματα. Τι φταίει; Η ασκούμενη πολυφαρμακία; Καμία έστω νύξη δεν γίνεται για το κοινό που έχουν όλες οι πληγήσες χώρες που έχουν ενστερνιστεί τον ψηφιακό τρόπο ζωής. Δηλαδή, στην ουσία, ένας τελεστικός τρόπος ζωής ακριβώς αντίθετος απ’ το ελεύθερο φρόνημα που χαρακτηρίζει τον άνθρωπο και τον κάνει διαφορετικό από το όρθιο ζώο. 
     “Homo erectus” αλλά όπως αποδεικνύεται όχι τόσο “sapiens”. Τι κάνει τους ανθρώπους τόσο αγώγιμους στον ιό; 
     Τι άλλο από την αφυσικότητα που επέβαλε το μηχανιστικό και σωρευτικό σύστημα παγκοσμίως; Η αλαζονική και «εγωτρόφος επιστήμη» του τεχνολογικού παραδείσου της αγοράς. Η εμπορευματοποίηση των πάντων και η διαφθορά. Οι κοινωνίες όμως δεν προοδεύουν χωρίς ανθρώπινες αξίες. Η επιβεβλημένη ομοιομορφία και η αυτοματική υποταγή προετοιμάζει το σκοτεινό μέλλον της ανθρώπινης ύπαρξης. Είναι απαραίτητη μια ευφυέστερη διαχείριση των τεχνικών μέσων. Οι άνθρωποι έχουν κορεστεί απ’ την σωρευτική ροή δεδομένων (οι αγράμματοι τα ονομάζουν πληροφορίες). Ο κορεσμός αυτός οδηγεί τους ανθρώπους σε μια παθητικότητα και απάθεια συγχρόνως έναντι της οποίας δεν αναγνωρίζεται η καινοφάνεια. Οι άρχοντες πιστεύουν ότι η ψευτοδημοκρατίες των ανισοτήτων, δηλαδή οι νεοφιλελεύθερες, είναι λειτουργικές. Μια δημοκρατία δεν περιορίζεται στην κάθε τόσα χρόνια ψηφοφορία. Η δημοκρατία πρέπει να εκτείνεται και στην παιδεία, στην οικονομία και στην υγεία. Η μαζοποίηση των λαών, από όπου και αν επιβάλλεται είναι εγκληματική. 
      Η όπως εμπράγματα αποδεικνύεται η υγεία των πληθυσμών στις πλούσιες δυτικές κοινωνίες είναι σε άθλια κατάσταση, αφού τα θύματα του ιού, εκατομμύρια πλέον, καταλήγουν λόγω των χρονίων ασθενειών που έχουν ήδη πριν την προσβολή του ιού. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα για την συμβατική ιατρική; Τι συμπεράσματα βγάζουν; Ο φασισμός της τελεστικής επιβολής ενός κυρίαρχου οικονομικού συστήματος είναι αθώος; 
       Η ποινικοποίηση κάθε αντίλογου στο πανίσχυρο αλλά ενδοσπαρασσόμενο καρτέλ των υπερεθνικών του φαρμάκου και της έρευνας δεν σημαίνει τίποτα; Αξιοσημείωτη σύμπτωση είναι ότι οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες έχουν όλες σχεδόν παρελθόν την ανίερη μεταπολεμική συμμαχία των ναζιστικών βιομηχανιών και των ΗΠΑ. 
      Εξετάζεται μήπως η περίπτωση κατά την οποία ο άνθρωπος δεν είναι μόνον ξενιστής του ιού αλλά και παραγωγός του στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει το εξωφυσικό περιβάλλον που του έχει επιβληθεί; Δηλαδή, ένα παρασιτικό υπόλοιπο μη αφομοιωμένης προσπάθειας του ανθρώπινου οργανισμού να εναρμονιστεί στο αφύσικο και ηλεκτρομαγνητικό περιβάλλον μιας τερατώδους αύξησης της αρνητικής εντροπίας και του βομβαρδισμού με άχρηστα δεδομένα παντός τύπου που παράγει ο ψηφιακός τρόπος ζωής ο οποίος είναι επιβεβλημένος χωρίς εναλλακτικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια: