Πρόταση για μια υγιεινή διατροφή


Τα τελευταία χρόνια οι γιατροί και το κοινό, κατανόησαν την ιδιαίτερη αξία της διατροφής σε σχέση με την υγεία. Βέβαια, αυτό ήταν γνωστό από την αρχαιότητα, και το ότι ο Ιπποκράτης έλεγε κάνε την τροφή σου φάρμακό σου αυτό και μόνο το βεβαιώνει. Σαν αποτέλεσμα αυτής της ανάγκης για βελτίωση της ποιότητας της διατροφής, έχουμε ένα τεράστιο ενδιαφέρον για γνώσεις αυτού του θέματος από όλο και περισσότερα άτομα.

Αθήνα, 1983.



Εκδόσεις

1η Έκδοση: 1983 Οκτάγωνο Αθήνα
2η Έκδοση: 1984 Οκτάγωνο Αθήνα
3η Έκδοση: 1985 Οκτάγωνο Αθήνα
4η Έκδοση: 1983 Επτάλοφος Αθήνα



Περιεχόμενα
Πρόλογος.
Εισαγωγή.
1. Προβλήματα από την κατανάλωση ινωδών ουσιών.
2. Τι είναι οι υδατάνθρακες.
3. Τι κάνει ο οργανισμός τις πρωτεΐνες.
4. Τα λίπη.
5. Το αλάτι και η ζάχαρη.
6. Το μέλι.
7. Η ποσότητα και η ποικιλία της τροφής.
7.1 Η ανθρώπινη διατροφή.
7.2 Οι συνδυασμοί και οι σχέσεις των τροφών μεταξύ τους.
7.3 Η αρμονία της διατροφής.
8. Πώς πρέπει να τρώμε.
9. Τι πρέπει να τρώμε.
10. Γενικό διαιτολόγιο για υγιείς.
11. Βιταμίνες – οργανικά άλατα – μέταλλα.
12. Ημερήσιες ανάγκες διατροφής.
13. Πώς φτιάχνουμε το φαγητό.
14. Τρόπος ετοιμασίας των φαγητών.
4.1 Τα λαχανικά.
14.1.1 Ωμές σαλάτες.
14.1.2 Λαχανικά βραστά.
14.1.3 Πίττες.
14.1.4 Κροκέτες, κεφτέδες.
14.1.5 Λαχανόσουπες.
14.2 Τα δημητριακά.
14.3 Τα όσπρια.
14.4 Τα γλυκά.
14.5 Οι χυμοί, τα ποτά, τα βότανα.
14.6 Το ψωμί.
14.7 Οι σαλάτες.
15. Αποτοξινωτική διατροφή.
15.1 Εβδομαδιαίο πρόγραμμα για το χειμώνα και το καλοκαίρι.


Επικοινωνία: mailto:kostisdestefanos@gmail.com