Η Πάνδημος ανοησία (14/12/20)


     Παρόλη την σύγχυση, την αβεβαιότητα, την ασθένεια, τη φτώχεια και την ανεργία, οι άρχοντες, οι κυβερνώντες, οι κατέχοντες την εξουσία φορώντας την μάσκα της ανοησίας τους (λες και δεν τους γνωρίζουμε) συνεχίζουν απτόητοι την αλόγιστη πολιτική τους, τους πολέμους, την αποθησαύριση, την αναλγησία και τους διάφορους άλλους παραλογισμούς τους, αντί να προσπαθήσουν να διορθώσουν όσα σώζονται, να μειώσουν την διαφορά μεταξύ των εχόντων από τους μη έχοντες, να προετοιμάσουν τους λαούς για τα προβλήματα του μέλλοντος, όπου κανένας αλγόριθμος δεν θα μπορεί να δώσει λύση. 
     
      Ο πολιτισμός της στείρας και μηχανιστικής λογικής αποξένωσε τον άνθρωπο από την απρόθετη δράση. Αυτή η χωρίς πρόθεση ή προκατάληψη δράση άλλοτε είχε μια λυτρωτική, πολλές φορές, αλλά και καταστροφική δύναμη όπου και όταν το μέτρο χανόταν. 
      Η θεά Αφροδίτη διττώς (κατά δύο τρόπους) είναι άφρων και μετέχει στην οργάνωση του κόσμου αφού κάνει δυνατότητες τις πιθανότητες με διττή έκβαση του αποτελέσματος, δηλαδή, να είναι καταστροφικό ή ευεργετικό. Το προϊόν του αλόγιστου βοηθά τα πράγματα να γίνονται χωρίς φανερό λόγο ή λογική. Θεά της φυσικής βλάστησης και της εμπρόθετης καλλιέργειας, των κήπων, του έρωτα και του Ίμερου, της χάριτος και της ηδονής, του κάλλους και της ανοησίας, προστάτης των πορνών και των Τρώων. Έτεκε με σύντροφο τον Άρη: τον Φόβο, τον Έρωτα, τον Αντέρωτα, τον Πρίαπο, την Αρμονία και τον Δείμο. 

      Σύντροφος με τον Ήφαιστο (τεχνολογία) και ερωμένη του Άρη (πόλεμος) παγιδεύτηκε επί της κλίνης με τον εραστή της από τον σύντροφό της Ήφαιστο με μεταλλικά δίκτυα προκειμένου να γίνει γνωστή και αυτόφορη η απιστία της στους θεούς. Επενέβη τότε η χθόνια θεότητα ο Ποσειδών κοσμοσείστης και απελευθέρωσε τους εραστές καταστρέφοντας τα δίκτυα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια: