Ο Κορωνιός και η Βιοηθική πανήγυρις (24/11/2020)


     Η λεγόμενη «πανδημία» συνεχίζεται επί μήνες και άρχισε όπως φαίνεται να αποδίδει τους καρπούς της. Η αλλαγή του προέδρου των ΗΠΑ συνέπεσε με την ταυτόχρονη εξαγγελία, από τρεις φαρμακευτικές εταιρείες παγκόσμιου δυναμικού της κατασκευής ικανού εμβολίου κατά του Κορωνιού. Ταυτόχρονα, δύο μέρες μόλις πριν, ανακοινώθηκε η ίδρυση του νέου οικονομικού μπλοκ του Ειρηνικού (Κίνα, Ν.Α. Ασία, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία). Ολοφάνερα ετοιμαζόταν από το οικονομικό σύστημα που έχει συμφέροντα στην περιοχή και το οποίο στοχεύει ανταγωνιστικά το Δυτικό μπλοκ. Το σκηνικό του μέλλοντος που μας περιμένει στήνεται. 

      Εμείς οι Έλληνες, ως συνήθως ασχολούμαστε με τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, με το νέο μοντέλο της Μερσεντές και τον νέο καναπέ της γειτόνισσας επί του οποίου απολαμβάνει τα τουρκικά σίριαλ. Όπως έλεγε και το θούριον τον καιρό του εμφυλίου.... η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει.... Στα σχολεία χαμός, στα νοσοκομεία επίσης, τα μαγαζιά κλειστά και απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας, με απειλή προστίμου. Πάλι καλά, επί Χούντας οι συνέπειες ήταν σύλληψη, ξύλο και εξορία. 
     Το τι παρελαύνει στην εθνική τιβί δεν περιγράφεται. Ειδήμονες και μη λένε το παραμυθάκι τους και απέρχονται. Δεν υπάρχει ο παραμικρός έλεγχος, λέγονται τέρατα και σημεία, ο κόσμος έχει τρομοκρατηθεί, τα παιδιά μένουν μπροστά στον υπολογιστή ώρες ολόκληρες, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές στο όριο της κατάρρευσης. Τρόμος.

      Την ιστορική στιγμή που ζούμε, στο ξαναμοίρασμα, δηλαδή, του κόσμου, οι απλοί άνθρωποι μένουν τρομαγμένοι και ανημέρωτοι. Βεβαίως είναι γνωστό ότι οι «επιστήμονες» δεν ενημερώνουν ποτέ τα πειραματόζωα. Ποιος γνωρίζει; Τι συνέβει και μετά τη δεκαετία του ογδόντα οι ιοί παίρνουν και δίνουν και τα ετήσια εμβόλια μοσχοπουλιούνται; Πώς κατασκευάζεται το εμβόλιο; Ποια τεχνογνωσία χρησιμοποιείται; Η μέθοδος του Παστέρ; Μάλλον όχι. Ο Γκέιτς τι ρόλο παίζει σε όλη την υπόθεση; Παίζει κάποιο ρόλο το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που περιβάλλει πια σαν δίχτυ τον πλανήτη; Τι συμβαίνει με το Wi-Fi που υπάρχει στους κλειστούς χώρους και σε όλα τα σπίτια; Μήπως αυτό πυροδοτεί τα κύματα ανανέωσης και της εξάπλωσης του Κορωνιού; Μήπως το κλειστό σπίτι τροφοδοτεί τον Κορωνιό; Μήπως πρέπει να γίνει η υπέρβαση από τους άρχοντες και να ενημερωθούν τα πειραματόζωα; Τι λέει η δημοκρατία για αυτό; 

      Η ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα κινδυνεύουν. Οι ολοκληρωτισμοί ετοιμάζονται σε όλα τα μήκη και πλάτη. Τι διαφορά έχει εάν ο φασισμός είναι μαύρος ή πράσινος; Η αλλαγή από τα πάνω δεν είναι ποτέ αλλαγή αλλά ολοκληρωτισμός. Το lock down είναι η καπιταλιστική εκδοχή του σταλινικού κουλάγκ. 
      Τα μονοπωλιακά καρτέλ φοβούνται δύο πράγματα: την κοινή γνώμη και τον αδιάστατο χρόνο της εξουσίας τους. την πρώτη την έχουν ακινητοποιήσει με την τρομοκρατία που εξαπέλυσαν. Τον χρόνο, άραγε, πως θα τον εκμεταλλευτούν; Με νέους πολέμους; Πιστεύει κανείς ότι σε μία μεγάλη σύγκρουση δε θα χρησιμοποιηθούν πυρηνικά ή άλλα άγνωστα όπλα που παράγονται συνεχώς από τους μεγάλους; Όνειρα γλυκά.