Η μηχανιστική συνείδηση (21/7/2020)


Αυτές τις ημέρες συμπληρώθηκαν πενήντα ένα χρόνια από την πρώτη ανθρώπινη προσελήνωση. Σ’ αυτόν τον μισό αιώνα της μηχανιστικής ιδεολογίας και της θεοποίησης της λεγόμενης «επιστήμης» και πληροφορίας, ο ανθρώπινος κόσμος άλλαξε και από ανθρώπινος μεταλλάχτηκε σε ένα νέο κόσμο, τον κόσμο του σύνθετου ανθρώπου. Ένα νέο είδος ανθρώπου ο οποίος δεν είναι τίποτε άλλο από το σύνθετο σύστημα του ανθρώπου και της μηχανής. Πολύ εσφαλμένα ο υπολογιστής θεωρείται σαν εργαλείο χρήσης. Στην πραγματικότητα είναι κανονική προέκταση του μηχανιστικού ανθρώπου. Χωρίς καμιά υπερβολή, ασυνειδήτως ή συνειδητά ο άνθρωπος μεταλλάχτηκε σε ένα νέο είδος.
Πολλοί θα μειδιούν, όμως τα όσα διαδραματίστηκαν τους τελευταίους μήνες και όσα μέλλοντα, θα μετατρέψουν τα μειδιάματα.
Ο νέος άνθρωπος, χάνοντας την ανθρώπινη συνείδησή του, πιο σωστά, χάνοντας μέρος της, πορεύεται στο άγνωστο, χωρίς στόχους και σκοπό, χωρίς πρόγραμμα. Η βίαιη επικράτηση αυτού του πολιτισμού, του ψηφιακού δηλαδή, παραβίασε και τα τελευταία όρια της ανθρώπινης συνείδησης και πέρασε στον άνθρωπο-αυτόματο (homo automaticus).
Η ποιότητα αυτή είναι και ο κύριος παράγοντας που μετέτρεψε τον άνθρωπο από ξενιστή των ιών σε παραγωγό τους. Ο κοινός συνειδησιακός χαρακτήρας δεν επιτρέπει πλέον παραγωγή αντισωμάτων γιατί αυτά αυτομάτως θα γίνονταν εχθροί του φορέα του συνειδησιακού μηχανιστικού περιβάλλοντος που τους δημιούργησε.
Ο εύκολος τρόπος ζωής, ο παρασιτισμός και η ολέθρια και αφύσικη ανασφάλεια είναι ο κοινός παράγοντας και η αιτία της μεγάλης διάδοσής του.
Απεξαρτηθείτε μόνοι σας από την ολέθρια και κτηνώδη προσκόλληση στο μνημονικό τέρας. Καμία επιστήμη δεν υπάρχει για την αποκατάσταση της ανθρώπινης συνείδησης, της αδελφότητας και της ελευθερίας. Ανακαλύψτε μόνοι σας τα περιττά και αφήστε τα. Για τον καθένα είναι διαφορετικά. Τα όρια της ανθρώπινης αρνητικής εντροπίας είναι ο θερμικός θάνατος (δεύτερο θερμοδυναμικό αξίωμα). Μην τον αναζητείτε και μην του κλείνετε το μάτι. Σύμφωνα με την θεωρία των συστημάτων ένα κλειστό σύστημα (ο άνθρωπος είναι κλειστό σύστημα παρόλον ότι επικοινωνεί, γιατί είναι ένας μικρόκοσμος), όταν δεν μπορεί να αφομοιώσει ύλη, ενέργεια και πληροφορίες, και παρόλα αυτά θέλει να διατηρήσει τη λειτουργία του, τότε μεταλλάσσει τη δομή του. Μείνετε απλοί.

Σας εύχομαι καλό καλοκαίρι.