Ο Κορωνιός στην εφεδρεία του συστήματος (30/05/20)


Πολλοί γιάπηδες διαμαρτυρήθηκαν για την κριτική που ασκήθηκε σε μία «νεοφιλελεύθερη» δημοκρατική κυβέρνηση. Σε όλους αυτούς και στους άλλους που χάσκουν τους απαντάμε ότι: δημοκρατία δε σημαίνει να σε καλούν κάθε τέσσερα χρόνια –πράγμα που σπανίως γίνεται- να ψηφίσεις ποιον Κοτζαμπάση θέλεις να σε κυβερνήσει. Δημοκρατία σημαίνει, το νομοθετικό σώμα να διαφέρει απ’ την κυβέρνηση, δημοκρατία σημαίνει και στην εργασία και στην παιδεία και στην υγεία και στην οικονομία. Δεν είναι ταιριαστό σε μια δημοκρατία προοδευτική να συντηρεί και να ανέχεται μια δεσποτική, σκοταδιστική, μεσαιωνική και κακόβουλη ιεραρχία της εκκλησίας. Δεν σημαίνει ιδιωτική παιδεία και υγεία που τώρα τη θυμήθηκαν. Δε θα μπω σε λεπτομέρειες ούτε για το πώς εξαπλώθηκε ο Κορωνιός και ούτε θα κρίνω επιστημονικά αφού επιστήμων δεν είμαι.

Τα τελευταία εκατό χρόνια, ενενήντα για την ακρίβεια, επειδή μεσολάβησαν ένας παγκόσμιος πόλεμος και δύο εμφύλιοι, η χώρα μας κυβερνιέται από τέσσερις οικογένειες και τέσσερις δικτάτορες. Ποιος ευθύνεται για τους λαούς που έχουν μείνει αμαθείς ως προς την παράδοση και τον πολιτισμό, τον ελληνικό εννοώ βεβαίως. Για τον Ισοκράτη, όποιος έχει λάβει ελληνική παιδεία πρέπει να θεωρείται Έλληνας και προφανώς δεν αφορά στην ράτσα, αλλά στον πολιτισμό.
Η νεολαία δεν γνωρίζει τη γλώσσα μας, ούτε την ιστορία μας. Τρέχει πίσω απ’ τις κομματικές γραφειοκρατίες. Να μάθει τι;  Από ποιους,  από τους δεξιούς και αριστερούς ξενολάτρες;  Και τους αντιγράφει για να ζήσει πώς;

Τώρα τι γίνεται; Ο παγκόσμιος πλουτοκρατικός εφιάλτης ξαναμοιράζει τον πλούτο σ’ όλη τη γη. Ο ίδιος εφιάλτης μην αντέχοντας μια νέα οικονομική κρίση, μην έχοντας καμία λύση για το οικολογικό και την ρύπανση και μη μπορώντας να κάνει νέους πολέμους όπως σ’ όλη την ιστορία έκανε. Γιατί δεν κάνει πόλεμο; Γιατί δεν μπορεί να σκοτώσει τους καταναλωτές – πελάτες του, γιατί η κυριαρχία στηρίζεται στην κατανάλωση. Άδραξε την ευκαιρία του Κορωνιού για να κάνει μια γενική δοκιμή – πρόβα της καταλυτικής δύναμης που ασκεί η τρομοκρατία. Το πέτυχε; Θα δούμε. Μας ζητάνε να ζήσουμε στην κόλασή τους, να μας δείξουν πώς να ζούμε, πώς να εργαζόμαστε, πώς να ψωνίζουμε, πώς να κρατάμε τις αποστάσεις μεταξύ μας. Είναι ολοφάνερο ότι φοβούνται την ένωση των καταπιεζόμενων, το πλήθος τους. Θα τους επαληθεύσει η Ιστορία ή θα τους εξαφανίσει; Θα περάσουν χρόνια για να δουν οι επόμενοι τι δρόμο άνοιξε ο Κορωνιός.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια: